BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, July 25, 2011

salam.. IMTIAZ!!



YA ALLAH!! lama sangat2 x update blog nie.. dah bersawang awak bersendirian, tanpa dijenguk.. x elokkan saya nie.. saya yang menjadikan awak sebagai "BLOG" tapi saya yang x update awak..?? apa tujuan saya?? mengadakan awak?? nama utk awak pun saya x bg lagi kan?? apa kate saya memberi name kat awak IMTIAZ?? sedap x?? name tue bnyak buat kenangan dalam hidup ini.. bersama insan yang bername TEMAN/SAHABAT/KAWAN/ dsbgainya.. rindu kenangan pada waktu itu.. saya tidak tahu, kenapa kenangan itu menerjah di fikiran ini?? salah ke wak?? saya hanya ada mereka.. tapi mereka dah x macam dahulu..terkadang itu saya sedih wak.. saya sayang mereka.. tapi itu cuma tinggal kenangan.. saya tidak tahu adkh "JANJI2" dahulu masih terpateri di minda mereka.. seperti apa yang sedang saya lalui?? AWAK!!! saya rindu kepada persahabatan ini!!!!!

Thursday, October 7, 2010


Kesedaran hadir dari lubuk hati..
yg paling dalam..
ingin berubah kerana-NYA!!
ingin mmbina semuanya IKHLAS kerana-NYA..
terkadang kita lupa, kepada-NYA.. kita hidup dalam keadaan AMAN..
akan ttapi adakah kehidupan kita di alam SANA akan AMAN seperti sekarang..
aku teringat kate2 seorg murabbiku..
kita sedih apabila menjalankan tanggungjawab seorg DA'IE..
takut dgn kate2 manusia..
yang mencela.. & memperolok2kan kita..
i2 hanya kate2 sahabatku.. kate2 x mmbawa ape2,
tidak mmbawa luka luaran..
akan ttapi..
junjungan besar NABI MUHAMMAD SAW..
org kafir musyrik merancang ingin membunuh baginda.. ttapi ia masih meneruskan dakwah nyer..
Aku sedar hidup ini terlalu singkat sangat..
hidup yg singkat inilah aku perlu isi dgn pelbagai aktivity mendekatkan diri kepad-NYA!!..
terkadang sekeliling kita bnyak benda yg mmbuat kita lupa kepada-NYA..
tapi yakinlah sahabat2 ku..
apabila kita mendekati sahabat2 yg solehah ia bisa menguatkan langkah kaki kita kembali..
bina lah UKHUWWAH kerana-NYA..
lakarkan senyuman yg bisa menguatkan langkah JIWAMU dan JIWA2 insan yg brsamamu..
ALL THE BEST!!..